Zapečte si čočku spolu s kečupem, zázvorem, hořčicí, balsamikem, javorovým sirupem a dalšími skvělými ingrediencemi a budete překvapeni, jakou pochoutku tím vykouzlíte!
INGREDIENCE
- 2 hrnky čočky
- 4 hrnky vody na zalití čočky
- 1 střední cibule na kostičky
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 hrnku kečupu
- 1/4 hrnku dijonské hořčice
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 1/4 hrnku balsamikového octa
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- sůl, pepř
POSTUP
- Propláchněte čočku, v hrnci ji zalijte vodou a přiveďte k varu.
- Ztlumte teplotu a vařte asi 30 min.
- Pozor, čočka se nesmí rozvařit.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Mezitím na pánvi osmažte cibulku s česnekem na olivovém oleji.
- Slijte vodu z čočky a 1 hrnek čočkové vody si dejte bokem.
- Čočku dejte do zapékací mísy, přilijte hrnek čočkové vody a přidejte všechny ostatní ingredience.
- Dobře promíchejte.
- Pečte pod poklicí přibližně hodinu.
- Posledních 15 minut pečte bez poklice.
- Průběžně dolévejte vodu, pokud by hrozilo, že se čočka začne připalovat.
- Zapékaná čočka je výborná sama o sobě nebo ji můžeme servírovat s dobrou rýží.
Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Podívejte se na naše recenze na hlubší pánve s poklicí vhodné do trouby.