Zapečením kapusty v troubě získáme lahodný pokrm, jehož chutě vyniknou, použijeme-li současně tvrdý sýr a jemné párky.
INGREDIENCE
- 1 kapusta
- 250 g rýže
- 150 g jemných párků
- 150 g tvrdého sýru – Eidam
- 75 g másla
- 100 ml mléka
- 1 cibule
- 2 vejce
- sůl
POSTUP
- Kapustu očistíme a ve slané vodě ji uvaříme, až bude téměř měkká.
- Uvařenou kapustu nakrájíme nadrobno.
- Uvaříme rýži.
- V kastrolu na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené párky, které oloupeme.
- Vezmeme zapékací misku, na dno dáme postupně vrstvu nasekané kapusty, rýže, párků s cibulí a posypeme strouhaným sýrem.
- Konečnou vrstvou bude kapusta.
- Vše osolíme a opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci.
- Dáme zapéci do vyhřáté trouby, až pokrm zrůžoví.