Zapékaná pohanka s vejci

Zapékaná pohanka s vejci

Nejlepší snídaně, kterou jste kdy měli! Připravte si pohanku s vejcem, špenátem a muškátovým oříškem, které skvěle doplňuje čedar a opečené vlašské ořechy. Je to symfonie textur a chutí.

INGREDIENCE

  • ½ šálku pohankové krupice
  • 2 lžíce amarantu
  • 1 lžička černých chia semínek
  • 2 šálky vody
  • ¼ lžičky soli
  • 1 malá cibule
  • 250 g listů baby špenátu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 šálek tvarohu
  • 50 g sýra čedar
  • štědrá špetka muškátového oříšku
  • 30 g opražených vlašských ořechů, nasekaných
  • 2 vejce

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. Osolenou vodu přivedeme k varu.
  3. Přidáme pohankovou krupici, amarant a chia semínka.
  4. Přikryjeme, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme 10–15 minut, dokud není směs krémová a všechna voda se nevsákne.
  5. Mezitím na nepřilnavé pánvi opečeme na středním plameni cibuli se solí a pepřem, dokud nezesklovatí.
  6. Snižíme teplotu, přidáme špenát a mícháme, dokud špenát úplně nezvadne, asi 1 minutu.
  7. Vypneme sporák a dáme stranou.
  8. Tvaroh smícháme s čedarem a muškátovým oříškem.
  9. Vmícháme špenátovou směs a opražené vlašské ořechy.
  10. Mícháme, dokud se vše dobře nespojí.
  11. Pohankovou směs rozdělíme mezi 2 formičky vhodné do trouby a rovnoměrně rozprostřeme.
  12. Navrch dáme špenátovo-sýrovou směs a uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce.
  13. Posypeme solí a pečeme v troubě asi 15–20 minut nebo dokud vejce neztuhne.
Dvě misky s pohankou, špenátem a vejcem, vedle kterých jsou položeny dvě vidličky.
www.thehealthyfoodie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.