INGREDIENCE
- 250 g růžičkové kapusty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g zakysané smetany
- 100 g tučného čerstvého krémového sýra
- 100 g mozzarelly (natrháme si ji na kousky)
- 30 g strouhaného parmazánu
POSTUP :
- Očištěné růžičky kapusty prolijeme vařící vodou a necháme je vychladnout a pak rozkrojíme napůl.
- Na jedné či dvou lžících olivového oleje opečeme na měsíčky nakrájenou šalotku a česnek.
- Přidáme růžičkovou kapustu, osolíme a opepříme a chviličku podusíme, dokud mi kapusta nezměkne.
- Zakysanou smetanu promícháme se všemi druhy sýra.
- Zapékací misku naplníme smetanovo-sýrovou směsí a promíchám s růžičkovou kapustou, šalotkou a česnekem.
- V předehřáté troubě na 200 °C zapékáme asi 20 minut.
- Nakonec posypeme parmazánem.