Zapékaná růžičková kapusta

Zapékaná růžičková kapusta

INGREDIENCE

  • 250 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a  čerstvě mletý pepř
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g tučného čerstvého krémového sýra
  • 100 g mozzarelly (natrháme si ji na kousky)
  • 30 g strouhaného parmazánu

POSTUP :

  1. Očištěné růžičky kapusty prolijeme vařící vodou a necháme je vychladnout a pak rozkrojíme napůl.
  2. Na jedné či dvou lžících olivového oleje opečeme na měsíčky nakrájenou šalotku a česnek.
  3. Přidáme růžičkovou kapustu, osolíme a opepříme a chviličku podusíme, dokud mi kapusta nezměkne.
  4. Zakysanou smetanu promícháme se všemi druhy sýra.
  5. Zapékací misku naplníme smetanovo-sýrovou směsí a promíchám s růžičkovou kapustou, šalotkou a česnekem.
  6. V předehřáté troubě na 200 °C zapékáme asi 20 minut.
  7. Nakonec posypeme parmazánem.
Zapékaná růžičková kapusta
zdroj : pinterest.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.