Výborná růžičková kapustička zapečená s masem a směsí

Výborná růžičková kapustička zapečená s masem a směsí
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 250 g uzeného masa nebo bůčku
  • 800 g růžičkové kapusty
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce
  • 50 g másla
  • 5 stroužků česneku
  • máslo na vymazání pečící misky a trošku strouhanky na vysypání

Postup receptu

  1. Uzený bůček chvíli povaříme, pokud máme uzené maso, nemusíme
  2. Potom v osolené vodě, kam přidáme prášek do pečiva kvůli zachování barvičky kapustičky, vaříme 5 minut
  3. Necháme je pak vykapat a vychladnout
  4. Potom je rozkrájíme na půlky
  5. Žloutky utřeme s máslem do pěny a z bílků ušleháme sníh
  6. Vychladlý bůček nakrájíme na plátky
  7. Do žloutkové pěny přidáme česnek, špetku soli
  8. Nakonec vmícháme sníh z bílků
  9. Kapustičku rozložíme po celé míse, na ně urovnáme část masa a překryjeme vaječnou směsí
  10. Pokračujeme dále – poslední vrstva by měla být vaječná směs
  11. Zapékáme napřed zprudka asi 10 minut a pak pozvolna dalších 20 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.