Zapékaná rýže se žampiony a česnekem

Zapékaná rýže se žampiony a česnekem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Vynikající zapékané žampiony, rýži a česnek v domácí smetanové omáčce si zamilujete! Je to perfektní jídlo pro jednoho, které si navíc připravíte raz dva.

INGREDIENCE

  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 110 g nakrájených žamiponů
  • ½ lžičky soli
  • ⅛ lžičky černého pepře
  • ⅓ šálku kuřecího vývaru
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
  • ¼ šálku nevařené dlouhozrnné rýže

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • V pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni.
  • Přidejte cibuli a za častého míchání asi 2 minuty restujte, dokud nezesklovatí.
  • Přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou a přidejte do pánve ½ lžíce olivového oleje.
  • Přidejte žampiony, ¼ lžičky soli a pepř.
  • Žampiony vařte 5-7 minut za občasného míchání.
  • Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  • Sundejte pánev z plotny a vmíchejte hustou smetanu, zakysanou smetanu, ¼ lžičky soli a sušený rozmarýn.
  • Nevařenou rýži nasypte do zapékací misky o rozměrech 10 x 15 cm nebo 13 x 13 cm.
  • Nalijte smetanovou omáčku na rýži a jemně promíchejte.
  • Zapékací mísu položte na pečicí plech s okrajem a mísu pevně zakryjte alobalem.
  • Pečte 40 minut a vychutnejte si horké.
Zapékané žampiony, rýže a česnek v domácí smetanové omáčce, to vše servírované v zapékací míse.
www.onedishkitchen.com

Máme pro vás také vynikající recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.