Konzumace ryb je velmi důležitá pro zdraví.
Jednou z nejdostupnějších ryb je treska, která obsahuje látky potřebné pro správné fungování lidského organismu.
Proto jsme si pro vás tentokrát připravili 7 skvělých receptů s treskou v hlavní roli.
Vyzkoušejte ji smaženou, pečenou či v salátu.
Naše recepty
Pokud jste milovníci kari koření, pak si nenechte ujít i naše recepty na kari s cizrnou 5x jinak aneb skvělé tipy na rychlý oběd či večeři!
Jak si vybrat v obchodě tu nejlepší tresku?
- Při nákupu čerstvé tresky hledejte filety s pevnou dužinou, která je průsvitná až světle růžová. Neměla by být cítit.
- Čerstvé ryby nejsou vždy lepší, protože mohou být uloženy v ledové mořské vodě několik dní poté, co byly uloveny. Pro vnitrozemské oblasti mohou být zmrazené ryby čerstvější možností, protože ryby jsou na lodi bleskově zmraženy.
- Při nákupu mražených filetů z tresky se vyhněte balením se známkami ledových krystalků či spálenin z mrazu. To může znamenat, že ryba byla v mrazáku dlouhou dobu nebo byla rozmražena a znovu zmražena.
- Zmrazené ryby se snadno rozmrazují v lednici. Jednoduše vložte filety do sáčku nebo vzduchotěsné nádoby a dejte je přes noc do lednice.
- Nebo pro rychlé rozmrazení rybu vložte do sáčku na zip (odstraňte ze sáčku co nejvíce vzduchu) a umístěte jej na 30 minut do velké mísy se studenou vodou.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!