Ty nejlepší recepty s treskou na jednom místě. Inspirujte se!

Konzumace ryb je velmi důležitá pro zdraví.

Jednou z nejdostupnějších ryb je treska, která obsahuje látky potřebné pro správné fungování lidského organismu.

Proto jsme si pro vás tentokrát připravili 7 skvělých receptů s treskou v hlavní roli.

Vyzkoušejte ji smaženou, pečenou či v salátu.

Pokud jste milovníci kari koření, pak si nenechte ujít i naše recepty na kari s cizrnou 5x jinak aneb skvělé tipy na rychlý oběd či večeři!

Jak si vybrat v obchodě tu nejlepší tresku?

  • Při nákupu čerstvé tresky hledejte filety s pevnou dužinou, která je průsvitná až světle růžová. Neměla by být cítit.
  • Čerstvé ryby nejsou vždy lepší, protože mohou být uloženy v ledové mořské vodě několik dní poté, co byly uloveny. Pro vnitrozemské oblasti mohou být zmrazené ryby čerstvější možností, protože ryby jsou na lodi bleskově zmraženy.
  • Při nákupu mražených filetů z tresky se vyhněte balením se známkami ledových krystalků či spálenin z mrazu. To může znamenat, že ryba byla v mrazáku dlouhou dobu nebo byla rozmražena a znovu zmražena.
  • Zmrazené ryby se snadno rozmrazují v lednici. Jednoduše vložte filety do sáčku nebo vzduchotěsné nádoby a dejte je přes noc do lednice.
  • Nebo pro rychlé rozmrazení rybu vložte do sáčku na zip (odstraňte ze sáčku co nejvíce vzduchu) a umístěte jej na 30 minut do velké mísy se studenou vodou.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.