Jednoduchá vajíčka pečená s česnekovými žampiony a baby špenátem. Je to zdravá, vydatná a rychlá snídaně, ale pokrm můžete servírovat klidně i jako večeři s tousty namazanými máslem.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 230 g žampionů, nakrájených na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
- špetka vloček červeného chilli (volitelně)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 4 šálky baby špenátu
- 4 velká vejce
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Lehce vymažte čtyři malé zapékací misky.
- Rozpusťte máslo ve velké pánvi na středním plameni.
- Přidejte žampiony, česnek, tymián a červené chilli.
- Restujte za občasného míchání do měkka asi 3–4 minuty; dochuťte solí a pepřem, dle chuti.
- Špenát míchejte, dokud nezvadne, asi 2 minuty.
- Houbovou směs rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek.
- Navrch dejte vejce, smetanu a parmazán a dochuťte solí a pepřem, dle chuti.
- Vložte do trouby a pečte, dokud bílky neztuhnou, asi 10-14 minut.
- Ihned podávejte.
Pokud preferujete spíše vařená vajíčka, tak i pro vás máme v záloze skvělé recepty. Vyzkoušejte je všechny!