Zapékaná vejce se špenátem a houbami

Zapékaná vejce se špenátem a houbami

Jednoduchá vajíčka pečená s česnekovými žampiony a baby špenátem. Je to zdravá, vydatná a rychlá snídaně, ale pokrm můžete servírovat klidně i jako večeři s tousty namazanými máslem.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 230 g žampionů, nakrájených na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
  • špetka vloček červeného chilli (volitelně)
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 4 šálky baby špenátu
  • 4 velká vejce
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Lehce vymažte čtyři malé zapékací misky.
  3. Rozpusťte máslo ve velké pánvi na středním plameni.
  4. Přidejte žampiony, česnek, tymián a červené chilli.
  5. Restujte za občasného míchání do měkka asi 3–4 minuty; dochuťte solí a pepřem, dle chuti.
  6. Špenát míchejte, dokud nezvadne, asi 2 minuty.
  7. Houbovou směs rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek.
  8. Navrch dejte vejce, smetanu a parmazán a dochuťte solí a pepřem, dle chuti.
  9. Vložte do trouby a pečte, dokud bílky neztuhnou, asi 10-14 minut.
  10. Ihned podávejte.
Vajíčka pečená s česnekovými žampiony a baby špenátem, servírovaná v miskách.
www.damndelicious.net

Pokud preferujete spíše vařená vajíčka, tak i pro vás máme v záloze skvělé recepty. Vyzkoušejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.