V tomto výživném veganském zapečeném pokrmu se brambory, květák a mnoho dalších ingrediencí pečou do jemné dokonalosti a přitom nasávají lahodnou kořeněnou omáčku. Mňam!
Co budete potřebovat
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 1 lžička mořské soli
- ½ lžičky sušeného zázvoru
- ½ lžičky kurkumy
- ⅛ až ¼ lžičky kajenského pepře
- ⅛ lžičky mleté skořice
- 1 šálek hnědé rýže
- 500 g brambor, nakrájených na 2 cm kousky
- 4 šálky malých růžiček květáku
- ½ šálku na tenké plátky nakrájené mrkve
- 425 g konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
- 425 ml rajčatové omáčky
- 410 g konzervovaných nakrájených rajčat, neloupaných
- ½ šálku mraženého hrášku
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru (volitelně)
Postup
- V malé misce smíchejte římský kmín, sůl, zázvor, kurkumu, pepř a skořici.
- Dejte stranou.
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu 10 šálků vody.
- Vmíchejte rýži.
- Přiveďte k varu a snižte plamen.
- Vařte 15 minut.
- Vmíchejte brambory a vařte 10 minut.
- Vmíchejte květák a mrkev a vařte ještě 2 minuty.
- Sceďte a vraťte do hrnce.
- Vmíchejte další čtyři ingredience cizrnu, rajčatovou omáčku, nakrájená rajčata a hráček.
- Přidejte směs koření.
- Rozložte vše do obdélnkové zapékací mísy.
- Pečte přikryté 25 až 30 minut nebo dokud se vše neprohřeje a zelenina nezměkne.
- Před podáváním nechte 10 minut odstát.
- Pokud chcete, přidejte čerstvý koriandr.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i další výborné recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?