Zapékaná zelenina s rýží na indický způsob

Zapékaná zelenina s rýží na indický způsob
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

V tomto výživném veganském zapečeném pokrmu se brambory, květák a mnoho dalších ingrediencí pečou do jemné dokonalosti a přitom nasávají lahodnou kořeněnou omáčku. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky sušeného zázvoru
  • ½ lžičky kurkumy
  • ⅛ až ¼ lžičky kajenského pepře
  • ⅛ lžičky mleté ​​skořice
  • 1 šálek hnědé rýže
  • 500 g brambor, nakrájených na 2 cm kousky
  • 4 šálky malých růžiček květáku
  • ½ šálku na tenké plátky nakrájené mrkve
  • 425 g konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
  • 425 ml rajčatové omáčky
  • 410 g konzervovaných nakrájených rajčat, neloupaných
  • ½ šálku mraženého hrášku
  • ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru (volitelně)

Postup

  • V malé misce smíchejte římský kmín, sůl, zázvor, kurkumu, pepř a skořici.
  • Dejte stranou.
  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu 10 šálků vody.
  • Vmíchejte rýži.
  • Přiveďte k varu a snižte plamen.
  • Vařte 15 minut.
  • Vmíchejte brambory a vařte 10 minut.
  • Vmíchejte květák a mrkev a vařte ještě 2 minuty.
  • Sceďte a vraťte do hrnce.
  • Vmíchejte další čtyři ingredience cizrnu, rajčatovou omáčku, nakrájená rajčata a hráček.
  • Přidejte směs koření.
  • Rozložte vše do obdélnkové zapékací mísy.
  • Pečte přikryté 25 až 30 minut nebo dokud se vše neprohřeje a zelenina nezměkne.
  • Před podáváním nechte 10 minut odstát.
  • Pokud chcete, přidejte čerstvý koriandr.
  • Dobrou chuť!
Zapečená kořeněná zelenina s rýží v zapékací míse s naběračkou.
www.forksoverknives.com

Máme pro vás i další výborné recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.