Zapékané brambory s kuřecím masem

Zapékané brambory s kuřecím masem
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Marinovaná kuřecí prsa zapečená s brambory a žampiony jsou skvělé, jednoduché jídlo, které si hravě připravíte pro nečekané hosty nebo jen tak na rodinný oběd.

INGREDIENCE

  • 4 kuřecí prsa s kůží
  • 8 malých nebo 4 střední brambory (oloupané)
  • 8 středně velkých žampiónů
  • 2-3 snítky tymiánu
  • 1 lžíce čerstvého, jemně sekaného rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička drcené červené čili papričky

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. V hrnci přiveďte jemně osolenou vodu k varu.
  3. Vložte do ní oloupané celé brambory a nechte asi 8 minut povařit.
  4. Poté vodu slijte a brambory nechte trochu vychladnout.
  5. Menší brambory přepulte, větší brambory pokrájejte na čtvrtky.
  6. Ve střední míse smíchejte rozmarýn, drcenou čili papričku, sůl, česnek, 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci citrónové šťávy.
  7. V této směsi důkladně obalte kuřecí prsa.
  8. Vezměte si pánev, která se ideálně může dát i do trouby, rozehřejte na ní olej a kuřecí prsa na ní položte kůží dolů a smažte 5 minut.
  9. Poté prsa otočte kůží nahoru, přidejte brambory, žampióny, snítky rozmarýnu a zbytek směsi, ve které jste obalovali maso.
  10. Přidejte ještě dvě lžíce olivového oleje a 2 lžíce balsamikového octa.
  11. Vložte do trouby a pečte nezakryté asi 20 minut, až se na kuřeti udělá zlatohnědá kůrka.
  12. Zapékané brambory s masem jsou hotové, vytáhněte je z trouby a před servírováním nechte chvíli vychladnout.
Brambory z trouby s masem a houbami ozdobené tymiánem.
www.ifoodblogger.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.