Zapékané brambory s květákem a čedarem

Zapékané brambory s květákem a čedarem
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Připravte si tuto chutnou přílohu, která je navíc rychlá a snadná na přípravu. Potřebujete na ni pouhých pár ingrediencí a zvládnete ji udělat v podstatě kdykoli. Servírujte pokrm například s kuřecím masem, je to pochoutka!

Co budete potřebovat

  • 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
  • sůl dle chuti
  • pepř podle chuti
  • 1 malý květák nakrájený na růžičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu a více na ozdobu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ¼ šálku polotučného mléka
  • 1 šálek strouhaného čedaru

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou vařte brambory 15 minut a poté na posledních 10 minut přidejte květák.
  • Brambory a květák sceďte a dejte stranou.
  • Uvařenou zeleninu přendejte do zapékací misky o rozměrech 20×28 cm.
  • Pokapejte olivovým olejem a dochuťte čerstvým tymiánem, česnekovým práškem, solí a pepřem.
  • Navrch nalijte mléko a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Nakonec navrch přidejte sýr a pečte v předehřáté troubě, dokud sýr není zlatavý, asi 15-20 minut.
  • Užijte si to!
Gratinované brambory s květákem a sýrem v zapékací míse.
www.feelgoodfoodie.net

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.