Připravte si tuto chutnou přílohu, která je navíc rychlá a snadná na přípravu. Potřebujete na ni pouhých pár ingrediencí a zvládnete ji udělat v podstatě kdykoli. Servírujte pokrm například s kuřecím masem, je to pochoutka!
Co budete potřebovat
- 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
- sůl dle chuti
- pepř podle chuti
- 1 malý květák nakrájený na růžičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého tymiánu a více na ozdobu
- 1 lžička česnekového prášku
- ¼ šálku polotučného mléka
- 1 šálek strouhaného čedaru
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou vařte brambory 15 minut a poté na posledních 10 minut přidejte květák.
- Brambory a květák sceďte a dejte stranou.
- Uvařenou zeleninu přendejte do zapékací misky o rozměrech 20×28 cm.
- Pokapejte olivovým olejem a dochuťte čerstvým tymiánem, česnekovým práškem, solí a pepřem.
- Navrch nalijte mléko a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Nakonec navrch přidejte sýr a pečte v předehřáté troubě, dokud sýr není zlatavý, asi 15-20 minut.
- Užijte si to!
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?