Zapékané brambory se zakysanou smetanou a šalvějí

Zapékané brambory se zakysanou smetanou a šalvějí
Příprava: 30 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 3

Na tenké plátky nakrájené brambory se šalvějí zapečené ve směsi zakysané smetany, křenu a parmazánu. Je to jednoduchý pokrm, který můžete servírovat jako samostatný hlavní chod či jako přílohu k masu nebo rybám.

Co budete potřebovat

  • 8 brambor
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 lžičky křenu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • 1 lžička šalvěje
  • 100 g parmazánu plus další na posypání
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  • Brambory oloupejte a pomocí mandolíny nakrájejte na velmi tenké plátky.
  • V širokém hrnci rozehřejte máslo, přidejte česnek a brambory.
  • Dejte na středně nízký plamen a restujte, dokud směs není světle zlatá, asi 15 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • V míse smíchejte zakysanou smetanu s křenem, parmazánem a šalvějí a dochuťte solí a pepřem.
  • Na dno dortové formy dejte vrstvu brambor a potřete 2-3 lžícemi smetanové omáčky.
  • Nandejte další vrstvu brambor, potřete omáčkou a opakujte se zbytkem brambor.
  • Vše zakončete vrstvou omáčky a posypte parmazánem.
  • Přikryjte alobalem a pečte 40 minut při 180°C.
  • Odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut dozlatova.
  • Dobrou chuť!
Brambory se šalvějí zapečené ve směsi zakysané smetany, křenu a parmazánu, servírované na talíři.
www.servingdumplings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.