Brambory v kombinaci s žampiony, čedarem, mozarellou a smetanovou směsí, to vše zapečené v troubě, vytváří jednoduchou lahůdku, na které si pochutná celá rodina.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor, oloupaných a na plátky
- 250 g žampiónů portobello
- 1,5 šálku strouhané mozzarelly
- 170 g strouhaného čedaru
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/3 šálku majonézy
- 3 stroužky česneku
- lžička drceného tymiánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte tukem zapékací mísu.
- Ve větší míse smíchejte obě smetany, majonézu, drcený česnek, sůl a pepř.
- Brambory a houby nakrájejte na tenké plátky.
- Na dno zapékací mísy vlijte část smetanové směsi a na ni naskládejte polovinu brambor.
- Na brambory dejte polovinu hub, polovinu mozzarelly a čedaru.
- Osolte, opepřete a posypte tymiánem.
- Stejně poskládejte další vrstvu z druhé půlky ingrediencí.
- Celé pak zalijte smetanovou směsí.
- Pečte 60-70 minut, dokud brambory nezměknou.
- Jakmile jsou zapékané brambory se žampióny měkké, vytáhněte je z trouby.
- Při servírování je můžete posypat čerstvou petrželkou, pažitkou nebo natí z jarní cibulky.
Pokud vám nevadí si trochu zahřešit, vyzkoušejte i naše recepty na smažené brambory.