Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Brambory s kysaným zelím jsou příjemná klasika, která se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte i náš recept, který si určitě oblíbíte.

INGREDIENCE

  • 2 šálky šunky nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule jemně nasekaná
  • 3 lžíce másla nebo oleje
  • 1 lžička papriky
  • 1 kg vařených brambor na plátky
  • 800 g kysaného zelí
  • pepř
  • sůl
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2 šálky strouhaného sýra (čedar, ementál…)

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Osmažte na másle nebo oleji šunku s cibulkou.
  3. Cibulku smažte dokud nezesklovatí.
  4. Přidejte zelí a papriku a dobře promíchejte.
  5. Na dno zapékací mísy vyskládejte polovinu brambor.
  6. Osolte a opepřete.
  7. Na brambory navrstvěte směs šunky se zeleninou.
  8. Překryjte zbytkem brambor. Osolte a opepřete.
  9. Rozšlehejte vajíčka s mlékem a přelijte jimi brambory.
  10. Vše posypte strouhaným sýrem.
  11. Pečeme 25-30 minut.
  12. Před podáváním necháme brambory chvíli vychladit.
Brambory z trouby se zelím v zapékací misce.
www.stylishcuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.