Zelenina, která svým tvarem i barvou v mnohém připomíná okurku.
Z hlediska botaniky má ale překvapivě blíže spíše k dýni.
Pojďme se společně podívat na recepty ze zapečené cukety!
Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude chutná a zdravá pochoutka.
Mimochodem, různé varianty tohoto pokrmu se mohou stát i velmi originální součástí vaší oslavy či večírku.
Naše recepty
Jednotlivé kroky přípravy můžete zhlédnout také prostřednictvím videoreceptu!
Proč do svého jídelníčku zařadit cukety?
Zapečenou cuketu je možné připravit mnoha různými způsoby. Ve formě plátků, lodiček i nákypu. Tato nenápadná zelenina je navíc velmi zdravá, a tak se jí jídelníčku vyplatí zařadit nejen v této formě, ale také jako pomazánku či polévku.
Podobně jako okurky, obsahují i cukety velké množství vody, díky které pomáhají naše tělo čistit od nejrůznějších škodlivých látek. Cuketa je navíc bohatá také na rozmanité vitamíny, jako je vitamín A, B či C, a minerální látky, především draslík, hořčík a vápník.
Chcete si cuketu dopřát i mimo sezonu? Žádný problém, lze ji totiž velmi snadno uskladnit ve sklepě či zamrazením. V neposlední řadě lze cuketu podobně jako okurky rovněž zavařit.