Zapékané kapustové závitky

Zapékané kapustové závitky

Klasickým pokrmem z kapusty jsou závitky s mletým masem, které doplníme vyškvařeným špekem.

INGREDIENCE

  • 1 kapusta
  • 650 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 3 až 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce mléka
  • sůl
  • 1 lžíce hořčice plnotučné
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • mletý pepř
  • olej
  • 100 g špeku
  • 2 lžíce rajského protlaku

POSTUP

  1. Nejprve si připravíme kapustu, kterou opláchneme, obereme uvadlé listy a připravíme si listy dle počtu porcí.
  2. Ty spaříme ve vařící osolené vodě.
  3. Listy z vody vyděláme a necháme okapat, přičemž paličkou na maso lehce naklepeme žebra u listů.
  4. Vezmeme mleté maso, které v míse smícháme s nakrájenou cibulí, strouhankou namočenou v mléce, solí, hořčicí, vejcem, pepřem a mletou paprikou.
  5. Vypracujeme těsto a z něho si vytvarujeme válečky podle počtu porcí, ty potom zabalíme do listu kapusty.
  6. Aby se nám balíčky nerozmotaly, můžeme je převázat nití.
  7. V kastrolu si orestujeme nakrájený špek a cibuli, přidáme zbytek pokrájené kapusty.
  8. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
  9. Přidáme rajský protlak, ochutíme solí a pepřem.
  10. Vezmeme pekáček, který vymažeme olejem, na dno dáme podušenou kapustu, na ni vložíme kapustové závitky.
  11. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 45 minut.
  12. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Hotový recept na zapékané kapustové závitky
zdroj: tastessence.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.