Zapékané lokše s tvarohem á la burek

Zapékané lokše s tvarohem á la burek
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Znáte burek? Je to plněné pečené nebo smažené pečivo z tenkého listového těsta. My si připravíme jeho obměnu z lokší.

Ingredience

  • 5 lokší ze základního receptu
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • vejce na potření
  • kousek másla

Postup

  1. Tvaroh utřete se smetanou, dochuťte solí a koprem.
  2. Pokud nejste fanouškem kopru, lze vynechat.
  3. Lokše naplňte tvarohovou náplní, srolujte a nakrájejte na menší kusy.
  4. Vyskládejte do vymazané zapékací nádoby těsně vedle sebe.
  5. Potřete rozšlehaným vejcem, můžete přidat i plátek másla a strčte do vyhřáté trouby.
  6. Pečte na 180°C cca 15 minut, ke konci na chvíli spusťte funkci gril.
www.mozessavydavat.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.