Znáte burek? Je to plněné pečené nebo smažené pečivo z tenkého listového těsta. My si připravíme jeho obměnu z lokší.
Ingredience
- 5 lokší ze základního receptu
- 250 g měkkého tvarohu
- 180 g zakysané smetany
- sůl dle chuti
- 1 lžička čerstvého kopru
- vejce na potření
- kousek másla
Postup
- Tvaroh utřete se smetanou, dochuťte solí a koprem.
- Pokud nejste fanouškem kopru, lze vynechat.
- Lokše naplňte tvarohovou náplní, srolujte a nakrájejte na menší kusy.
- Vyskládejte do vymazané zapékací nádoby těsně vedle sebe.
- Potřete rozšlehaným vejcem, můžete přidat i plátek másla a strčte do vyhřáté trouby.
- Pečte na 180°C cca 15 minut, ke konci na chvíli spusťte funkci gril.