Jak připravit fazole, aby chutnaly celé rodině?
Jak dodat do jídelníčku více vlákniny a bílkovin?
Řešením mohou být naše recepty na zapečené fazole!
Vyzkoušejte naše varianty s vejci, masem či zeleninou.
Naše recepty
Jak správně uvařit fazole?
- Fazole namočíme na několik hodin do studené vody, aby změkl jejich tvrdý obal.
- Nejčastěji odmáčíme přes noc.
- Všechny luštěniny pro zapékání musíme předem uvařit.
- Zde je relativní hlavní nevýhoda luštěnin, protože jejich vaření trvá poměrně dlouhou dobu.
- Fazole vaříme vždy v nadbytku vody, to znamená, že jsou nejen zcela zatopeny, ale voda je musí o několik cm přesahovat.
- Během varu je nemícháme, nejvýše s hrncem trochu zatřeseme.
- Také je před vařením nebo během varu nesolíme, to uděláme až při zpracovávání změklých a uvařených luštěnin.
Připravili jsme si pro vás obsáhlý článek o fazolích. Překvapí vás svými zdravotními benefity i možnostmi využití v kuchyni. Víte, jaké druhy fazolí existují? Či jak se skladují?
To vše a mnohem více se u nás dozvíte!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!