Stálicí v české kuchyni jsou rozhodně zapékané pokrmy.
Jsou většinou snadné na přípravu a jejich výhodou je, že k nim již nemusíme vařit samostatnou přílohu.
Proto jsme si pro vás tentokrát připravili výtečné recepty na zapečené mleté maso 8x jinak!
Máme pro vás varianty s bramborami, paprikou, lilkem či těstovinami.
Užijte si to!
Naše recepty
Vybíráme maso na mletí
- Maso k zapékání kupujeme již mleté, které bývá namleto v mixu z vepřového a hovězího masa, případně jen z jednoho druhu.
- Nebo si mleté maso také můžeme umlít doma sami na masovém mlýnku z jednotlivých druhů masa.
- Výhodu máme v tom, že víme, jaké maso bylo použito.
- Mleté maso se mele většinou z vepřového bůčku nebo plece, předního hovězího masa a pro chuť je vhodné přidat kousek uzeného.
- Poměr jednotlivých druhů je v domácnosti libovolný, podle toho, jak chceme mít maso tučné.
- Kromě toho můžeme doma do mletého masa využít různých odkrojků a samozřejmě použít i maso drůbeží nebo rybí.
- Na zapékané jídlo pro 4 dospělé osoby potřebujeme zhruba 500 g masa.
A jak vám naše recepty na zapékané mleté maso chutnaly? Napište nám do komentářů!