Jednoduchý zapečený pokrm, který nasytí celou rodinu! Křehké kousky kuřecího masa s jemnými špagetami, smetanovou rajčatovou omáčkou a dvěma druhy sýra si prostě musí zamilovat naprosto každý.
Co budete potřebovat
- 4 litry vody
- 1 lžíce košer na dochucení těstovin
- 500 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku najemno nakrájené žluté cibule
- 1 lžíce prolisovaného česneku
- 1 lžička italského koření
- 2 šálky rajčatové omáčky
- ½ šálku smetany ke šlehání
- 2 šálky uvařeného nakrájeného kuřecího masa
- 1 a 1/2 šálku strouhané mozzarelly
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup
- Nastavte rošt trouby do střední polohy.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.
- Přidejte sůl a míchejte, aby se rozpustila.
- Přidejte špagety a vařte podle návodu na obalu do al dente, asi 10 minut.
- Špagety sceďte v cedníku a proplachujte studenou vodou asi 30 sekund, aby se vaření zastavilo.
- Zahřejte olivový olej ve velké pánvi na středně nízkém plameni.
- Přidejte cibuli, česnek a 1 lžičku italského koření a restujte, dokud cibule nezesklovatí, asi 3 minuty.
- Přidejte rajčatovou omáčku a promíchejte.
- Vařte, dokud není omáčka horká, asi 2 až 3 minuty.
- Vypněte oheň a vmíchejte smetanu.
- Omáčku podle chuti ještě dochuťte solí a pepřem.
- Scezené špagety přidejte do omáčky a promíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a promíchejte.
- Přeneste těstoviny do zapékací misky o rozměrech 33 x 23 cm.
- Těstoviny posypte nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.
- Přikryjte alobalem a pečte, dokud se sýr nerozpustí a těstoviny nebudou horké, asi 15 až 20 minut.
- Chcete-li nechat povrch více zhnědnout, odstraňte alobal a pokrm pečte, dokud lehce nezhnědne, asi 2 až 5 minut.
- Ozdobte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.
Možná využijete i naše recenze elektrických sporáků, ve kterých vám dáme pár tipů, jak si vybrat. Kdo vyhrál v našem srovnání?