Nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Vyzkoušejte různé kombinace chutí & ingrediencí

Těstovinová jídla jsou na přípravu jednoduché a lze je upravit s nejrůznějšími surovinami, které máte doma k dispozici.

Skvěle se do zapékání hodí sýr, uzeniny, zelenina ale třeba i houby.

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na zapečené těstoviny v několika variantách.

Inspirujte se!

Máte rádi špenát? Skvělá zpráva! Máme pro vás další recepty na těstoviny se špenátem, ze kterých si jistě vyberete!

Nejrozšířenější a nejoblíbenější druhy těstovin

Představíme si 7 nejčastěji připravovaných druhů těstovin, které byste měli ochutnat. Existuje nespočet druhů těstovin, o které si svůj jídelníček můžete zpestřit.

Penne se nejčastěji připravují s hustou omáčkou se sýrem a smetanou. Tyto trubičky se doporučují servírovat al dente. Nesmí být příliš rozvařené a naměkko. Výborné jsou i jako základ v těstovinovém salátu.

Tortellini jsou drobnější těstoviny, které připomínají prstýnky. Nejčastěji bývají plněné sýrem nebo masem. Jde o chutný druh, který se skvěle hodí ke každé příležitosti – obědu, večeři nebo jen tak jako svačinka.

Špagety jsou snad nejznámějším druhem těstovin u nás. Zapomeňte na ty pofidérní špagety podávané ve školních jídelnách. Dají se totiž připravit jako výborná delikatesa s kvalitními rajčatovými omáčkami.

Další srdcovkou jsou lasagne. Tyto obdélníkové těstoviny jsou ideální pro zapékání s mletým masem nebo třeba špenátem a smetanou. Ideálními sýry k lasagne těstovinám jsou mozzeralla nebo třeba riccota.

Gnocchi neboli po česku „gnoči“ jsou malé bramborové koule, které se dají připravovat na spoustu způsobů. Můžete je zapékat, servírovat v polévkách ale i zalité nejrůznějšími omáčkami.

Fusilli neboli vřetena zná asi každý. Ty se servírují zejména s masovými omáčkami. Jsou však vhodné i do salátů. Sehnat můžete i jejich barevné varianty. Například zelené ze špenátu, červené z rajčat nebo fialové z červené řepy.

Farfalle neboli mašličky, motýlci se u nás servírují s rajčatovými omáčkami. Známe je ale jistě ze školních jídelen, kde nám je kuchařky podávaly s mákem, cukrem a máslem. Vhodné jsou i do salátů.

Těstoviny si můžete připravit i domácí. Přinášíme vám recenze a tipy na nejlepší strojky na těstoviny. Vyberte si s námi toho nejlepšího pomocníka do kuchyně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.