Zapékaný kapustový nákyp

Zapékaný kapustový nákyp

Jednou z hlavních přísad nákypu je tuhý sníh z vaječných bílků, díky němuž pokrm při pečení nabude na objemu.

INGREDIENCE

  • 1 kapusta
  • 3 vejce
  • olej
  • máslo
  • 40 g tvrdého sýru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g dušené šunky
  • 1 až 2 plátky celozrnného toastového chleba
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka

POSTUP

  1. Kapustu povaříme ve vroucí osolené vodě a zchladlou ji potom nakrájíme nadrobno.
  2. Zapékací misku vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
  3. V misce utřeme žloutky s kouskem másla a solí.
  4. Přidáme nadrobno nakrájený celozrnný chléb, strouhaný sýr a zakysanou smetanu.
  5. Doplníme na nudličky nakrájenou šunkou a kapustou.
  6. Osolíme a opepříme.
  7. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten přidáme do připravené směsi.
  8. Směs vlijeme do zapékací misky a zapečeme v horké troubě asi 45 minut při teplotě 180 °C.
Hotový recept na zapékaný kapustový nákyp
zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.