Jednou z hlavních přísad nákypu je tuhý sníh z vaječných bílků, díky němuž pokrm při pečení nabude na objemu.
INGREDIENCE
- 1 kapusta
- 3 vejce
- olej
- máslo
- 40 g tvrdého sýru
- 2 lžíce zakysané smetany
- 100 g dušené šunky
- 1 až 2 plátky celozrnného toastového chleba
- mletý pepř
- sůl
- strouhanka
POSTUP
- Kapustu povaříme ve vroucí osolené vodě a zchladlou ji potom nakrájíme nadrobno.
- Zapékací misku vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
- V misce utřeme žloutky s kouskem másla a solí.
- Přidáme nadrobno nakrájený celozrnný chléb, strouhaný sýr a zakysanou smetanu.
- Doplníme na nudličky nakrájenou šunkou a kapustou.
- Osolíme a opepříme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten přidáme do připravené směsi.
- Směs vlijeme do zapékací misky a zapečeme v horké troubě asi 45 minut při teplotě 180 °C.