Zapékaný květák se sýrem a bešamelem

Zapékaný květák se sýrem a bešamelem

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, s kterým uděláte hodně parády. Kombinace květáku, sýru a bešamelu je prostě vynikající!

INGREDIENCE

  • květák
  • olej
  • 1 lžička hladké mouky
  • sůl
  • 100 g tvrdého sýru Eidam
  • 1 lžíce strouhanky
  • petrželová nať
  • bílek
  • 50 ml mléka

POSTUP

  1. V horké vodě uvařte doměkka na růžičky rozebraný a omytý květák.
  2. Z mouky a mléka si připravte bešamel.
  3. Uvařený květák dejte do misky, můžete ho ještě překrájet na menší kousky a zalijte ho bešamelem.
  4. Přidejte nasekanou petrželovou nať.
  5. Hmotu dejte do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
  6. Povrch posypete strouhaným sýrem.
  7. A zapečte v předehřáté troubě dozlatova.
  8. Tento pokrm výborně chutná se zeleninovým salátem.
Gratinovaný květák s bešamel v zapékací míse na prkénku.
www.kfraftercipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.