Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, s kterým uděláte hodně parády. Kombinace květáku, sýru a bešamelu je prostě vynikající!
INGREDIENCE
- květák
- olej
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- 100 g tvrdého sýru Eidam
- 1 lžíce strouhanky
- petrželová nať
- bílek
- 50 ml mléka
POSTUP
- V horké vodě uvařte doměkka na růžičky rozebraný a omytý květák.
- Z mouky a mléka si připravte bešamel.
- Uvařený květák dejte do misky, můžete ho ještě překrájet na menší kousky a zalijte ho bešamelem.
- Přidejte nasekanou petrželovou nať.
- Hmotu dejte do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
- Povrch posypete strouhaným sýrem.
- A zapečte v předehřáté troubě dozlatova.
- Tento pokrm výborně chutná se zeleninovým salátem.