Rybí maso je známé pro svou jemnou chuť. Dáváte přednost chuti výraznějšího charakteru? Použijte směs pálivějšího koření! Dokáže zázraky.
Ingredience:
- 4 filety z lososa
- 4 PL másla
- 3 stroužky česneku
- 1 PL sušené mleté cibule
- 1 PL sladké papriky
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 PL čerstvé petrželky
- 1 PL čerstvé bazalky
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- olivový olej
- sůl
- pepř
- lze přidat i trochu chilli papriček
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Na plech s alobalem, který jste předtím potřeli olejem, umístěte filety z lososa.
- Lososa osolte a opepřete.
- Na malé pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj prolisovaný česnek, mletou cibuli, papriku, kajenský pepř a nakrájenou petrželku a bazalku a případně chilli.
- Za stálého míchání krátce povařte, přibližně 1 minutu.
- Přidejte do směsi citronovou šťávu.
- Vše pečlivě promíchejte.
- Následně lososa touto omáčkou důkladně potřete.
- Vložte plech do trouby a pečte přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti a výšce filetů.
Pikantního pečeného lososa v troubě servírujte s brambory či rýží, ozdobeného čerstvými bylinkami a citronem.