Zavařená zabijačková paštika

Zavařená zabijačková paštika
Příprava: 20 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 1

Tato masová pomazánka vám díky zavaření vydrží až několik měsíců. Je výživná a plná chuti.

Ingredience

  • 800 g vepřové plece
  • 400 g vepřových jater
  • 2 vejce
  • 1 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • špetka skořice
  • ½ lžičky sladké papriky

Postup

  • Maso omyjte, osušte a pokrájejte na kostky, dejte péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 160°C.
  • Cibuli nakrájejte na kousky a orestujte na sádle.
  • Játra omyjte a očistěte a pomelte v mlýnku na maso.
  • Maso i cibuli nechte vychladnout a poté také rozemelte v mlýnku.
  • Vejce smíchejte ve větší míse s výpekem z masa a rozšlehejte vidličkou.
  • Přidejte umletá játra, umleté maso a cibuli, nadrobno nasekaný česnek a koření a pořádně promíchejte.
  • Směsí plňte čisté zavařovací sklenice zhruba 2 cm pod okraj.
  • Do každé sklenice přidejte 0,5 – 1 cm rozpuštěného sádla, zavíčkujte a zavařte 1 hodinu při 85°C.
Několik sklenic zavařené masové paštiky
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.