Tato masová pomazánka vám díky zavaření vydrží až několik měsíců. Je výživná a plná chuti.
Ingredience
- 800 g vepřové plece
- 400 g vepřových jater
- 2 vejce
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- špetka skořice
- ½ lžičky sladké papriky
Postup
- Maso omyjte, osušte a pokrájejte na kostky, dejte péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 160°C.
- Cibuli nakrájejte na kousky a orestujte na sádle.
- Játra omyjte a očistěte a pomelte v mlýnku na maso.
- Maso i cibuli nechte vychladnout a poté také rozemelte v mlýnku.
- Vejce smíchejte ve větší míse s výpekem z masa a rozšlehejte vidličkou.
- Přidejte umletá játra, umleté maso a cibuli, nadrobno nasekaný česnek a koření a pořádně promíchejte.
- Směsí plňte čisté zavařovací sklenice zhruba 2 cm pod okraj.
- Do každé sklenice přidejte 0,5 – 1 cm rozpuštěného sádla, zavíčkujte a zavařte 1 hodinu při 85°C.