Nejlepší recepty na nakládané beraní rohy. V obchodu si je už nikdy nekoupíte!

Co je doma to se počítá. A přesně to a mnohem více platí o doma dělaných jídlech a produktech.

Tyto recepty na navařené beraní rohy nejsou výjimkou a vy se už ke kupovaným nikdy nevrátíte.

Každý si zde může najít ten svůj oblíbený, který bude vyhovovat jeho chuti.

Vyzkoušejte je s námi!

Jak na domácí zavařování?

Na začátku všeho je upřímná radost, když vidíme jak naše zahrádka začíná rozkvétat. Těšíme se na velkou úrodu. Když ale přijde čas sklizně, možná nás popadne strach co s ní vlastně budeme dělat. Čerstvé ovoce a zelenina dlouho nevydrží a tak začínáme hledat řešení. Tím řešením je zavařování a nakládání. To je ideální způsob, jak lahodnou úrodu zpracovat a uchovat, abychom si jí poté mohli celý rok vychutnávat.
Je známo několik zavařovacích technik mezi, které patří například:

  • v troubě
  • v zavařovacím hrnci
  • v klasickém hrnci
  • v myčce

S těmi jdou ruku v ruce i některé zásady, kterých se musíme držet, aby zavařování bylo úspěšné.

Dodržujte zásady hygieny

Dávejte pozor, aby veškeré pomůcky, které na zavařování použijete byly čisté. Před samotným zavařováním sterilizujte sklenice i víčka ve vařící vodě. Nebo pokud to uznáte za vhodné, kupte úplně nové, ale i ty před použitím opláchněte v horké vodě a nechte na čisté utěrce okapat.

Zavařeninu NIKDY neochutnáváme přímo z vařečky, kterou jí mícháme, nebo používáme k práci. Vždy si k ruce bereme čistou lžičku.

Zavařování v troubě

Tento způsob se nám může na první pohled zdát jednoduchým, ale zdání klame. Udržet konzistentní teplotu v troubě je skoro nadlidský výkon. Takže pokud nemáte jinou možnost než tuto, pořiďte si k ruce pomocníka v podobě teploměru do trouby, ať se vám zavařování vydaří na jedničku.

Do spodní části trouby umístěte plech, na který vyskládáme sklenice. Vlijeme do něj 3-4 centimetry vody, kterou v průběhu zavařování doléváme.

Sklenice se nesmí dotýkat.

Teplota i délka zavařování se odvíjí od typu trouby.

Zavařování v zavařovacím hrnci

Pomocník v podobě zavařovacího hrnce je snad nejlepším vynálezem co se zavařování týče.

Jeho součástí je i teploměr, který vám usnadňuje celý proces a zaručuje kvalitnější výsledek.

Samotná manipulace s hrncem je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Stačí do něj pouze naskládat sklenice a sledovat teploměr.


Zavařování v klasickém hrnci

Tento způsob zavařování má jednu velkou nevýhodu, a to uhlídat, aby se sklenice navzájem nedotýkaly. Jinak hrozí, že prasknou.

Vychytávkou je vyložit dno hrnce utěrkou, aby o sebe či o dno sklenice nemohly ťukat.

Do hrnce poté nalijeme vodu, aby dosahovala do ½ sklenic a pozvolna teplotu vody přivedeme k 80-90 stupňům. Tuto teplotu udržujeme zhruba 1-1,5 hodiny.


Zavařování v myčce na nádobí
Naplněné sklenice pouze stačí umístit do myčky, vždy víčkem nahoru a zapneme cyklus o teplotě 70-80 stupňů.

Poté sklenice z myčky vyndáme a položíme na suchou utěrku víčkem dolů.

Bohužel nelze zabít dvě mouchy jednou ranou. Při zavařování nemyjte jiné nádobí ani nevkládejte mycí kapsli.

V mnoha těchto receptech na zavařené beraní rohy se zmiňuje o tom, že jsou skvělým doplňkem ke každému jídlu, pokud jste fajnšmekr a libujete si v pikantních a pálivých chutích.

Ale jaké přesné recepty bychom vám doporučili, abyste si je mohli vychutnat v celé své parádě?

Pro milovníky masa doporučujeme uvařit hovězí nudličky, se kterými pálivost papriček krásně vynikne.

Pokud jste spíše na bezmasou stravu nebo se jen vyhýbáte konzumaci červeného masa. V tom případě vyzkoušejte kombinaci nakládaných beraních rohů a lahodným lehkým salátkem s čerstvou zeleninou.

Nebo je servírujte k přikusování k čerstvému pečivu a domácí pomazánce z vepřového masa, když vás zaskočí nečekaná návštěva. Uvidíte jak to pomazánku ozvláštní. Každý ochutná a pochutná si podle své libosti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.