Zavařené švestičky na koláč

Zavařené švestičky na koláč

Připravte si luxusní švestky, které kdykoli můžete vyndat ze spíže a použít je do svého oblíbeného koláče!

Ingredience

  • 5,5 kilogramu švestek
  • 4 ½ hrnku cukru
  • vanilku
  • skořici
  • citronovou kůru

Postup

  • Švestky zbavte od nežádoucích nečistot a překrojte je na poloviny.
  • Vložte je do velkého hrnce a zasypte je cukrem.
  • Začněte je pomalu zahřívat, aby pustily šťávu.
  • Poté plamen zvyšte tak, aby se švestky hodinu vařily.
  • Další hodinu stáhněte plamen na minimum kvůli konzistenci a přidejte k nim vanilkový lusk, skořici a citronovou kůru.
  • Povidla by neměla být ani moc řídká ani moc tuhá.
  • Po uvaření odstraňte vanilkový lusk, skořici a citronovu kůru.
  • Horké je vlijte do čistých sklenic, zavíčkujte a otočte je dnem vzhůru – nechte je přes noc vychladnout.
  • Uložte na chladné a tmavé místo.
Švestky naložené ve sklenicích s vedle položenými čerstvými švestkami a nožem.
zdroj: www.therusticwife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.