Zavařený rybíz jako brusinky

Zavařený rybíz jako brusinky

Tento velmi oblíbený recept znali už i naše babičky, je to klasická rybízová zavařenina s jedním malinkým rozdílem, který spočívá v koupeli rybízu v octu. A proč? Protože brusinky mají kyselejší a kořeněnější chuť než rybíz a tímto krokem se jí přiblížíte.

Zajímá vás jak zavařit opravdové brusinky? Odpověď najdete v těchto receptech na brusinkové zavařeniny.

Ingredience:

  • 1 kg červeného rybízu
  • 450 ml vody
  • 250 ml octa
  • 250 g cukru
  • 10 ks hřebíčku
  • 3 ks badyánu
  • 2 ks skořice celé

Postup:

  1. Očistěte rybíz a oberte od stonků
  2. Svařte si 250 ml vody s octem
  3. Do vroucí vody s octem nasypte rybíz a nechte asi půl minuty spařit
  4. Rybíz sceďte
  5. Připravte si cukrovou vodu svařením 200 ml vody s 250 g cukru
  6. Do cukrové vody přidejte také koření
  7. Až bude cukr rozpuštěný nasypte rybíz a nechte chvíli povařit asi 5 minut
  8. Směs míchejte jen jemně, aby se nerozbily a nerozvařily kuličky rybízu
  9. Po 5ti minutách odstavte z ohně a rybíz i s rozvarem dejte do čistých sklenice
  10. Sklenice zavíčkujte a dejte na 10 minut do vroucí vody zakonzervovat

Hotový recept na zavařený rybíz ala brusinky se skvěle hodí ke svíčkové omáčce.

Dostali chuť na svíčkovou s brusinkami a nevíte jak na ni? Vyzkoušejte jeden z těchto skvělých receptů na svíčkovou omáčku.

Sklenice se zavařeným rybízem na talíři se lžičkou.
Zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.