Nebaví vás kupované produkty, které jsou plné chemie a konzervantů?
Vyzkoušejte jeden z těchto receptů na zavařené fazole a uvidíte (ochutnáte) ten rozdíl!
Připravte si pravou anglickou snídani s doma konzervovanými fazolemi.
Naše recepty
Jak nakládané fazole skladovat?
Možná si teď kladete otázku, jak správně sklenice s nakládanými fazolemi skladovat, aby vám vydržely co nejdéle.
Ano, i skladování konzervovaných potravin má svá pravidla. Níže jsme si pro vás připravili několik tipů jak se vyhnout překvapení v podobně znehodnoceného obsahu sklenic a zmařené práce.
Sklenice je dobré po ukončení celého procesu zavařování a nakládání, nechat v klidu při pokojové teplotě vychladnout.
Otočením sklenice pak zjistíme jestli náhodou neprotékají a jsou dobře uzavřeny a zakonzervovány.
Pro lepší přehlednost si vždy sklenice označíme datem výroby a obsahem, kterým jsme je naplnili.
Během prvních dnů a týdnů zavřeniny kontrolujeme, tak dodatečně zjistíme jestli se nám zavařování opravdu povedlo a náhodou nám zavařeniny nezačínají plesnivět. Pokud plíseň zpozorujeme okamžitě sklenici vyhazujeme.
Důvodem proč se tak stalo může být jednak špatná teplota nebo doba zavařovacího procesu, ale také to mohlo být způsobeno tím, že ovoce již bylo příliš přezrálé a začalo již samovolně kvasit.
Proto nesmíme podceňovat ani kvalitu ovoce, které zavařujeme. Mělo by se jednat vždy o čerstvé produkty, které nezmaří naše snažení v kuchyni.
Když už budete mít spíš plnou správně uskladněných sklenic se zavařenými fazolemi, je dobré vědět do jakých receptů se hodí.
Nechte se proto inspirovat jednoduchými recepty se zapečenými fazolemi.
Pokud patříte mezi milovníky polévek, neváhejte ani vteřinu a uvařte si fazolovou polévku jako od babičky!
Pokud hledáte inspiraci na lehký nedělní oběd, není nic lepšího než si připravit lehký salát s fazolemi na různé způsoby. Jsou rychlé, chutné a co je hlavní zdravé!