Není nic jednoduššího než zavařování v myčce – jak na to? To vám poradíme v následujícím textu!
Budete potřebovat
- angrešt
- nálev
- zavařovací sklenice s víčky
Postup přípravy
- Angrešt si nejdříve umyjte a nechte od vody okapat.
- Poté si připravte nálev.
- Angrešt skládejte do zavařovacích sklenic, které jste předem důkladně sterilizovali.
- Do připravených sklenic s angreštem nalijte horký nálev – horký, aby bobule nepopraskaly.
- Pořádně zavíčkujte a naskládejte do myčky tak, aby všechny sklenice stály rovně.
- Skládejte je kousek od sebe – nepopraskají.
- Zapněte program nejdelšího mytí a nechte jej dojet do konce.
- Poté sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru na deku či utěrku.
- Nechte vychladnout a uskladněte.
Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na nakládané višně. Inspirujte se těmi nejlepšími variantami!