Zavařování bez nálevu

Zavařování bez nálevu

Švestky si můžete zakonzervovat i bez nálevu. Potřebujete na to pouze švestky a zavařovací sklenice!

Ingredience

  • švestky
  • sklenice na zavařování

Postup

  • Nejprve si švestky, tak jako každé ovoce, důkladně umyjte, zbavte nečistot a stopek.
  • Švestky přepulte a vyjměte pecku.
  • Pokud chcete zavařovat švestky vcelku, propíchejte je pouze vidličkou na každé straně.
  • Vložte je do sklenic – nemusíte se bát je stlačit,  během varu se stejně zmenší.
  • Sklenice pořádně zavřete a utáhněte.
  • Dejte je do zavařovacího hrnce a přilejte do hrnce vodu – sklenice by měly být celé ponořené ve vodě.
  • Bedlivě sledujte teploměr, jakmile se teplota vyšplhá na 100 stupňů, vypněte sporák.
  • Sklenice z hrnce vyndejte až poté, co voda zchladne.
  • Nakonec je uložte do komory, která by měla být tmavá a chladná.
Švestky naložené ve sklenici.
zdroj: skilletchronicles.com

Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na zavařované višně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.