Švestky si můžete zakonzervovat i bez nálevu. Potřebujete na to pouze švestky a zavařovací sklenice!
Ingredience
- švestky
- sklenice na zavařování
Postup
- Nejprve si švestky, tak jako každé ovoce, důkladně umyjte, zbavte nečistot a stopek.
- Švestky přepulte a vyjměte pecku.
- Pokud chcete zavařovat švestky vcelku, propíchejte je pouze vidličkou na každé straně.
- Vložte je do sklenic – nemusíte se bát je stlačit, během varu se stejně zmenší.
- Sklenice pořádně zavřete a utáhněte.
- Dejte je do zavařovacího hrnce a přilejte do hrnce vodu – sklenice by měly být celé ponořené ve vodě.
- Bedlivě sledujte teploměr, jakmile se teplota vyšplhá na 100 stupňů, vypněte sporák.
- Sklenice z hrnce vyndejte až poté, co voda zchladne.
- Nakonec je uložte do komory, která by měla být tmavá a chladná.
Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na zavařované višně!