Recepty na zakonzervování broskví aneb jak si vychutnat své oblíbené ovoce po celý rok

Věděli jste, že broskve v sobě skrývají spoustu niacinů neboli vitamínů s uklidňujícími účinky?

Není tedy škoda je konzumovat jenom v létě?

Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na zavařování broskví a dopřejte si je naprosto kdykoli!

A jak broskve oloupat?

V závěru článku vám poradíme, jak broskve nejjednodušeji oloupat. Zapomeňte na nůž nebo škrabku, broskve si jednoduše zblanšírujte.

Ingredience

  • velký hrnec vroucí vody
  • lžíci či naběračku na vyjmutí broskví z vody
  • mísa
  • ledovou vodu k zastavení blanšírování
  • citronovou vodu k uchování oloupaných broskví
  • samozřejmě broskve

Postup

  • Vložte do vody 6 – 8 broskví.
  • Cca minutu vařte.
  • Po této době broskve vyjměte z hrnce a vložte do studené vody.
  • Teď můžete slupku broskve jednoduše stáhnout.
  • Až zchládnou, přesuňte je do citronové vody – předejdete tak jejich zhnědnutí.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.