Věděli jste, že broskve v sobě skrývají spoustu niacinů neboli vitamínů s uklidňujícími účinky?
Není tedy škoda je konzumovat jenom v létě?
Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na zavařování broskví a dopřejte si je naprosto kdykoli!
Naše recepty
A jak broskve oloupat?
V závěru článku vám poradíme, jak broskve nejjednodušeji oloupat. Zapomeňte na nůž nebo škrabku, broskve si jednoduše zblanšírujte.
Ingredience
- velký hrnec vroucí vody
- lžíci či naběračku na vyjmutí broskví z vody
- mísa
- ledovou vodu k zastavení blanšírování
- citronovou vodu k uchování oloupaných broskví
- samozřejmě broskve
Postup
- Vložte do vody 6 – 8 broskví.
- Cca minutu vařte.
- Po této době broskve vyjměte z hrnce a vložte do studené vody.
- Teď můžete slupku broskve jednoduše stáhnout.
- Až zchládnou, přesuňte je do citronové vody – předejdete tak jejich zhnědnutí.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!