Zavařování broskví bez cukru

Zavařování broskví bez cukru
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Broskve si můžeme zakonzervovat i bez cukru. Místo něj stačí použít med a vznikne vám naprostá lahůdka. Vyzkoušejte tento vynikající recept!

Ingredience

  • broskve
  • čerstvě vymačkaná citronová šťáva (1 lžička na sklenici)
  • med
  • voda

Postup

  • Broskve na tento typ zavařování musí být na dotek měkké – tak akorát.
  • Připravíme si sklenice, které předem sterilizujeme.
  • Oloupejte si broskve a nakrájejte na poloviny.
  • Vkládejte do sklenic, až je naplníte po okraj.
  • Až budou všechny sklenice plné, přidejte do každé 1 čajovou lžičku citronové šťávy pro zachování barvy broskví.
  • Smíchejte ½ hrnku medu s 8 hrnky vody a promíchejte, dokud se med nerozpustí.
  • Tento roztok vlejte do každé sklenice až po okraj.
  • Pečlivě zavíčkujte a vložte do velkého hrnce, kde je cca 20 minut povaříte.
  • Sklenice vyjměte, položte víčkem dolů a nechte vychladnout.
Nakládané broskve ve sklenicích s víčky.
zdroj: happymoneysaver.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.