Broskve si můžeme zakonzervovat i bez cukru. Místo něj stačí použít med a vznikne vám naprostá lahůdka. Vyzkoušejte tento vynikající recept!
Ingredience
- broskve
- čerstvě vymačkaná citronová šťáva (1 lžička na sklenici)
- med
- voda
Postup
- Broskve na tento typ zavařování musí být na dotek měkké – tak akorát.
- Připravíme si sklenice, které předem sterilizujeme.
- Oloupejte si broskve a nakrájejte na poloviny.
- Vkládejte do sklenic, až je naplníte po okraj.
- Až budou všechny sklenice plné, přidejte do každé 1 čajovou lžičku citronové šťávy pro zachování barvy broskví.
- Smíchejte ½ hrnku medu s 8 hrnky vody a promíchejte, dokud se med nerozpustí.
- Tento roztok vlejte do každé sklenice až po okraj.
- Pečlivě zavíčkujte a vložte do velkého hrnce, kde je cca 20 minut povaříte.
- Sklenice vyjměte, položte víčkem dolů a nechte vychladnout.