Zavařování brusinek v myčce

Zavařování brusinek v myčce

Brusinky můžete zavařit i bez nálevu a to ve své vlastní šťávě pomocí cukru. Zavařte si je jednoduše ve své myčce nádobí!

Budete potřebovat

  • brusinky
  • cukr krystal – na 1 kilogram použijeme 450 g cukru
  • skořice
  • hřebíček

Postup přípravy

  • Brusinky přeberte, zbavte nežádoucích částic a propláchněte je.
  • Nasypte je do velkého hrnce, přisypte cukr a na mírném ohni je pomalu zahřívejte.
  • Jakmile začnou být brusinky lesklé – sklovité, vytáhněte je – dobrým pomocníkem je cedník.
  • Ke zbylé šťávě vložte skořici s hřebíčkem a povařte ještě 6 minut – během vaření z ní sbírejte pěnu.
  • Brusinky nasypte do předem připravených sterilizovaných sklenic, zalijte je vychladlou šťávou.
  • Sklenice pořádně zavíčkujte a vložte do myčky.
  • Nezapomínejte na pravidla zavařování v myčce – sklenice musí stát celou dobu rovně a nikdy je neskládejte ta, aby se jedna druhé dotýkaly.
  • Zapněte ten nejdelší program – většinou program na mytí hrnců a nechte jej dojet dokonce.
  • Po vytažení sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Skladujte v chladném a tmavém sklepě.
Brusinky naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: theculturedfoodie.com

Inspirujte se i našimi tipy na zavařování angreštu. Uchovejte si tento malý zázrak po celý rok a mějte ho vždy po ruce!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.