Řepu si můžete snadno zavařit i v troubě, kterou máme doma téměř všichni k dispozici. Inspirujte se naším návodem!
Budete potřebovat
- uvařenou červenou řepu
- nálev dle vaší volby
- zavařovací sklenice a víčka
- hluboký plech s utěrkou
Postup přípravy
- Sterilizujte si sklenice a řepu nakrájejte na cca centimetrové kostky.
- Kostky vložte do sterilizovaných sklenic, zalijte nálevem a zavíčkujte.
- Do hlubokého pečícího plechu vložte utěrku a naskládejte sklenice, které pečlivě zavíčkujte.
- Nezapomínejte, sklenice skládejte alespoň 1 centimetr od sebe, aby nepraskly.
- Sklenice podlijte vodou a pečte 20 minut na 90°C.
- Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzůru a nechte vychladnout do druhého dne.
- Uskladněte do spíže nebo sklepa.