Konzervované pálivé papričky s koriandrem

Konzervované pálivé papričky s koriandrem
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Patříte k milovníkům pálivých paprik, které dodávají ostatním pokrmům jedinečnou chuť? Díky zavařování chilli papriček můžete zábavným a jednoduchým způsobem uchovat jejich čerstvost a pikantnost po několik měsíců. Postupujte při jejich konzervování podle jednoduchého návodu a mějte tuto dobrotu po ruce vždy, když na ni dostanete chuť.

Ingredience

  • 20 ks chilli papriček
  • 375 ml vody
  • 375 ml octa
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce hrubé košer soli
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce semen koriandru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce celého černého pepře

Postup

  • Nejprve sterilizujte sklenice s víčky. Důkladně je umyjte a následně je vložte do předehřáté trouby na 140–180 °C, kde je zahřívejte 20 minut. Víčka vložte do vroucí vody a vařte je 5 minut.
  • Sterilizace sklenic a víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi. 
  • Chilli papričky omyjte, odstraňte z nich stopky a nakrájejte je na kolečka. Chcete-li, můžete je nakládat i celé. 
  • Papriky rozdělte na polovinu a naplňte jimi rovnoměrně dvě sterilizované sklenice. Následně připravte nálev.
  • V hrnci smíchejte vodu, ocet, třtinový cukr, hrubou sůl, bobkový list, semena koriandru, oloupaný česnek a černý pepř. Obsah hrnce začněte zahřívat a od bodu varu ho vařte 5 minut. 
  • Poté hrnec odstavte z tepla a ještě teplým nálevem naplňte sklenice s chilli papričkami, které ihned uzavřete víčky. 
  • Sklenice položte víčky dolů na rovný povrch, přikryjte je utěrkou a nechte jejich obsah volně chladnout. Poté je, před servírováním, alespoň na týden umístěte do lednice. Díky tomuto procesu budou zavařované chilli papričky chuťově výraznější, než kdybyste je konzumovali hned.
  • Konzervované chilli papričky následně skladujte na tmavém a chladném místě. Takto vám vydrží až několik měsíců. Po otevření sklenic jejich obsah co nejrychleji zkonzumujte.
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.