Zavařování dýně Hokaido

Zavařování dýně Hokaido
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Dýně Hokaido je pro naše těla nejvíce prospěšná a o to větší máte důvod si ji zavařit doma. Pojďme na to!

Budete potřebovat

  • dýně Hokaido
  • 3 l vody
  • 1 dcl octa
  • 60 g cukru
  • koření – hřebíček, skořice, badyán

Postup přípravy

  • Dýni si očistěte – můžete se zbavit slupky, vydlabte pomocí lžíce semínka.
  • Připravte si octový nálev z 1,5 l vody a 1 dcl octa.
  • Kostky dýně do tohoto nálevu naložte – stačí 2,5 hodiny.
  • Poté kostky z nálevu vyndejte a vložte je do čisté vody.
  • Přiveďte je k varu a vařte 10 minut.
  • Vodu slijte a kostky nechte okapat.
  • Mezitím si připravte cukernatý nálev ze zbytku vody a cukru.
  • Do předem připravených sterilizovaných sklenic na zavařování dýně vložte a spolu s nimi i koření – záleží na vašem vkusu.
  • Můžete přidat i kolečko pomeranče nebo citronu.
  • Sklenice dostatečně zavíčkujte a dejte vařit na půl hodiny při teplotě 85°C.
  • Po uvaření sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout do dalšího dne.
  • Uskladněte na tmavé a chladné místo.
Nakládaná dýně v zavařovacích sklenicích.
zdroj: canninggranny.blogspot.com

Vyzkoušejte také naše netradiční recepty na pomazánky z dýně 6x jinak. Máme pro vás sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.