Zavařování dýně v troubě

Zavařování dýně v troubě

Dýni si můžete snadno zavařit i v troubě, kterou máme doma k dispozici téměř všichni. S naším návodem je to navíc úplná hračka!

Budete potřebovat

  • dýně
  • 1 kg cukru
  • 3 citrony
  • skořice
  • vanilkový lusk
  • hřebíček
  • octový nálev
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Dýni si očistěte, oloupejte, vydlabejte semínka a měkkou část a nakrájejte na kostky.
  • Kostky vložte do většího hrnce a zalijte octovým nálevem.
  • Nechte alespoň 24 hodin naležet.
  • Po uplynulé době vodu slijte a připravte si nálev cukernatý, v němž kostky dýně 5 minut vařte.
  • Do připravených předem sterilizovaných sklenic kostky dýně naskládejte.
  • Do zbylého nálevu, v kterém se dýně vařila přidejte citrony nakrájené na kolečka, skořici, vanilku a hřebíček a povařte.
  • Směs zceďte a dýně touto vodou zalijte.
  • Do hlubokého pečícího plechu vložte utěrku a naskládejte sklenice, které pečlivě zavíčkujte.
  • Nezapomínejte, sklenice skládejte alespoň 1 centimetr od sebe, aby nepraskly.
  • Pečte 15 minut na 80 – 90 stupňů.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzůru a nechte vychladnout do druhého dne.
  • Uskladněte do spíže nebo sklepa.
Nakládaná dýně v zavařovací sklenici s vedle položenou lžičkou.
zdroj: thehouseandhomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.