5 nejlepších receptů na konzervování hotových jídel aneb mějte výborný oběd za pár chvil vždy po ruce!

Přijde vám zavařování “hotovek” zbytečné?

Představte si ale situaci, kdy nestíháte a tak by se vám hodilo mít po ruce nějaký hotový pokrm, který jenom ohřejete v mikrovlnné troubě.

Vyzkoušejte naše recepty na zavařování hotových jídel a přibalte si je třeba i na dovolenou.

Užijte si to!

Tipy, co vše si můžete uchovat k obědu či večeři

Maso a pokrmy z masa

  • Maso nakládejte vždy do čistých a suchých sklenic – před každým zavařováním je důkladně sterilizujte.
  • Nikdy k masu do sklenic nevkládejte cibulku – její negativní vlastnost je, že rychle podléhá zkáze.
  • Zavařovací sklenice neplňte masem až po okraj, vždy nechte alespoň horní třetinu sklenice volnou.
  • Pro zavařování masa používejte speciálně určená víčka s červenou gumičkou.
  • Zavařování masa nepotřebuje žádný speciální nálev – stačí obyčejná převařená voda nebo šťáva z výpeku.
  • Pokud maso zavařujete do plechovek, pamatujte, že plechovky musí být ve vodní lázni zcela ponořené.
  • Sklenice neobracejte dnem vzhůru, pokud chcete, aby tuk zůstal nahoře.
  • Paštiky a pomazánky zavařujte ve dvou fázích.

Máme pro vás skvělé recepty na nakládané vepřové maso. Inspirujte se!

Polévky a omáčky

  • Nejideálnější k zavaření jsou čisté a silné vývary.
  • Nezavařujte polévky se zavářkou, tu vkládejte až při samotném ohřevu zavařené polévky.
  • Zavařování polévek má dvě fáze – první den vařte při 100 stupních 60 minut, druhý den vařte pouze 45 minut.
  • Nezavařujte jídla, která obsahují mouku nebo smetanu.

Uzeniny

  • Zavařit si můžete například klobásy, špekáčky, párky apod.
  • Velkou výhodou je, že nepotřebujete speciální nálev, postačí vám obyčejná převařená voda.
  • Při zavařování klobás stačí dát do zavařovací sklenice pouze minimum vody.

A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Nezapomeňte nám napsat do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.