Přijde vám zavařování “hotovek” zbytečné?
Představte si ale situaci, kdy nestíháte a tak by se vám hodilo mít po ruce nějaký hotový pokrm, který jenom ohřejete v mikrovlnné troubě.
Vyzkoušejte naše recepty na zavařování hotových jídel a přibalte si je třeba i na dovolenou.
Užijte si to!
Naše recepty
Tipy, co vše si můžete uchovat k obědu či večeři
Maso a pokrmy z masa
- Maso nakládejte vždy do čistých a suchých sklenic – před každým zavařováním je důkladně sterilizujte.
- Nikdy k masu do sklenic nevkládejte cibulku – její negativní vlastnost je, že rychle podléhá zkáze.
- Zavařovací sklenice neplňte masem až po okraj, vždy nechte alespoň horní třetinu sklenice volnou.
- Pro zavařování masa používejte speciálně určená víčka s červenou gumičkou.
- Zavařování masa nepotřebuje žádný speciální nálev – stačí obyčejná převařená voda nebo šťáva z výpeku.
- Pokud maso zavařujete do plechovek, pamatujte, že plechovky musí být ve vodní lázni zcela ponořené.
- Sklenice neobracejte dnem vzhůru, pokud chcete, aby tuk zůstal nahoře.
- Paštiky a pomazánky zavařujte ve dvou fázích.
Máme pro vás skvělé recepty na nakládané vepřové maso. Inspirujte se!
Polévky a omáčky
- Nejideálnější k zavaření jsou čisté a silné vývary.
- Nezavařujte polévky se zavářkou, tu vkládejte až při samotném ohřevu zavařené polévky.
- Zavařování polévek má dvě fáze – první den vařte při 100 stupních 60 minut, druhý den vařte pouze 45 minut.
- Nezavařujte jídla, která obsahují mouku nebo smetanu.
Uzeniny
- Zavařit si můžete například klobásy, špekáčky, párky apod.
- Velkou výhodou je, že nepotřebujete speciální nálev, postačí vám obyčejná převařená voda.
- Při zavařování klobás stačí dát do zavařovací sklenice pouze minimum vody.
A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Nezapomeňte nám napsat do komentářů!