Zavařování hotových jídel do plechovek

Zavařování hotových jídel do plechovek

Svou oblíbenou hotovku si můžete zavařit klidně i do plechovek. Kromě plechovek budete potřebovat ještě strojek na uzavření plechovek.

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • vývar, nálev nebo voda
  • plechovky
  • strojek na uzavření plechovek

Postup přípravy

  • Tak jako u všech typů zavařování, tak i tady vložte hotové jídlo do předem nachystaných čistých plechovek.
  • Tentokrát množstvím nešetřete – naplňte je až po okraj.
  • Plechovky dolijte studeným vývarem, nálevm nebo vodou – záleží na povaze jídla.
  • Dbejte na důkladné uzavření plechovek.
  • Připravte si zavařovací nebo obyčejný hrnec s vodou při teplotě 100 stupňů.
  • Plechovky vložte dovnitř – musí být zcela ponořeny a vařte 2-3 hodiny.
  • Mezitím si připravte velkou mísu nebo hrnec s vlažnou vodou – po uvaření do něj vložíte horké plechovky a pomalu budete připouštět studenou vodu, aby se ochladily.
  • Zkontrolujte, zda jsou všechny plechovky správě uzavřené – pokud uniká šťáva nebo mají vypouklé víčko, konzervy ihned spotřebujte.
  • Skladujte v chladném sklepě nebo komoře.
Rýže, maso, vejce a zelenina s rýží v mističce.
zdroj: menshealth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.