Zavařování hotových jídel do plechovek

Zavařování hotových jídel do plechovek

Svou oblíbenou hotovku si můžete zavařit klidně i do plechovek. Kromě plechovek budete potřebovat ještě strojek na uzavření plechovek.

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • vývar, nálev nebo voda
  • plechovky
  • strojek na uzavření plechovek

Postup přípravy

  • Tak jako u všech typů zavařování, tak i tady vložte hotové jídlo do předem nachystaných čistých plechovek.
  • Tentokrát množstvím nešetřete – naplňte je až po okraj.
  • Plechovky dolijte studeným vývarem, nálevm nebo vodou – záleží na povaze jídla.
  • Dbejte na důkladné uzavření plechovek.
  • Připravte si zavařovací nebo obyčejný hrnec s vodou při teplotě 100 stupňů.
  • Plechovky vložte dovnitř – musí být zcela ponořeny a vařte 2-3 hodiny.
  • Mezitím si připravte velkou mísu nebo hrnec s vlažnou vodou – po uvaření do něj vložíte horké plechovky a pomalu budete připouštět studenou vodu, aby se ochladily.
  • Zkontrolujte, zda jsou všechny plechovky správě uzavřené – pokud uniká šťáva nebo mají vypouklé víčko, konzervy ihned spotřebujte.
  • Skladujte v chladném sklepě nebo komoře.
Rýže, maso, vejce a zelenina s rýží v mističce.
zdroj: menshealth.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.