Hotovky si můžete zavařit i v troubě. Tu většina z nás doma má. Navíc je to neuvěřitelně jednoduché!
Budete potřebovat
- hotové jídlo
- nálev, šťávu (omáčku) nebo převařenou vodu
- zavařovací sklenice a víčka
- hluboký plech na pečení
- utěrku
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte zavařovací sklenice a víčka tak, že je pořádně sterilizujete.
- Sklenice nechte volně osušit – nepoužívejte utěrku.
- Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
- Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však po okraj. (například maso)
- Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
- Pečlivě uzavřete pomocí víček a vložte sklenice do hlubokého pečícího plechu, který předtím vyložte utěrkou.
- Dávejte pozor, aby se sklenice nedotýkaly, mohly by popraskat.
- Podlijte je vodou a vložte do předehřáté trouby na 100 stupňů.
- Stáhněte plamen na 90 stupňů a pečte 2 hodiny.
- Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte v chladném místě a temném místě.