Zavařování hotových jídel v troubě

Zavařování hotových jídel v troubě

Hotovky si můžete zavařit i v troubě. Tu většina z nás doma má. Navíc je to neuvěřitelně jednoduché!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • nálev, šťávu (omáčku) nebo převařenou vodu
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech na pečení
  • utěrku

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte zavařovací sklenice a víčka tak, že je pořádně sterilizujete.
  • Sklenice nechte volně osušit – nepoužívejte utěrku.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však po okraj. (například maso)
  • Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
  • Pečlivě uzavřete pomocí víček a vložte sklenice do hlubokého pečícího plechu, který předtím vyložte utěrkou.
  • Dávejte pozor, aby se sklenice nedotýkaly, mohly by popraskat.
  • Podlijte je vodou a vložte do předehřáté trouby na 100 stupňů.
  • Stáhněte plamen na 90 stupňů a pečte 2 hodiny.
  • Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte v chladném místě a temném místě.
Zakonzervované pokrmy v zavařovacích sklenicích.
zdroj: foodly.tn
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.