Zavařování hotových jídel v troubě

Zavařování hotových jídel v troubě

Hotovky si můžete zavařit i v troubě. Tu většina z nás doma má. Navíc je to neuvěřitelně jednoduché!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • nálev, šťávu (omáčku) nebo převařenou vodu
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech na pečení
  • utěrku

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte zavařovací sklenice a víčka tak, že je pořádně sterilizujete.
  • Sklenice nechte volně osušit – nepoužívejte utěrku.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však po okraj. (například maso)
  • Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
  • Pečlivě uzavřete pomocí víček a vložte sklenice do hlubokého pečícího plechu, který předtím vyložte utěrkou.
  • Dávejte pozor, aby se sklenice nedotýkaly, mohly by popraskat.
  • Podlijte je vodou a vložte do předehřáté trouby na 100 stupňů.
  • Stáhněte plamen na 90 stupňů a pečte 2 hodiny.
  • Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte v chladném místě a temném místě.
Zakonzervované pokrmy v zavařovacích sklenicích.
zdroj: foodly.tn

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.