Houby si můžete zavařit i v troubě. Jedná se o snadný způsob a díky našemu návodu to bude úplná hračka!
Budete potřebovat
- houby dle vaší volby
- nálev ze začátku článku
- zavařovací sklenice
- hluboký plech
- utěrku
Postup přípravy
- Sterilizujte všechny potřebné sklenice na zavařování i s víčky.
- Troubu předehřejte na 80 stupňů Celsia.
- Houby pokrájejte a na dvě minuty povařte v osolené vroucí vodě.
- Natlačte houby do sklenic a zalijte nálevem.
- Víčka pořádně utáhněte a vložte sklenice na plech, který je vyložen utěrkou.
- Podlijte vodou asi do třetiny sklenic a vložte plech do trouby.
- Pečte 15-20 minut.
- Po vytažení plechu z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uskladněte do sklepa či komory.
Vychutnejte si naše inspirativní recepty s hovězím na houbách aneb česká klasika tradičně i netradičně!