Zavařování hub ve vlastní šťávě

Zavařování hub ve vlastní šťávě

Nejste příznivcem nálevů? Pak si zavařte houby pouze ve vlastní šťávě!

Budete potřebovat

  • houby
  • sůl
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  1. Nejdříve všechny sklenice sterilizujte – i s víčky.
  2. Houby očistěte a nakrájejte je na silné plátky.
  3. Dejte je do hrnce s vroucí vodou a na mírném plameni je zahřívejte 20 minut.
  4. Pustí šťávu, ve které se budou krásně dusit.
  5. Houby i se šťávou naskládejte do sterilizovaných sklenic.
  6. Pokud nepustily dostatek šťávy, můžete sklenice dolít vodou.
  7. Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  8. Vložte do zavařovacího hrnce – skládejte je asi centimetr od sebe.
  9. Vařte těsně pod bodem varem asi hodinu.
  10. Poté sklenice vyndejte a nechte vychladnout.
  11. Druhý den zopakujte, ale bude stačit zavařovat už jen 30 minut.
Nakládané houby v zavařovací sklenici, která je položená venku.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.