Nejste příznivcem nálevů? Pak si zavařte houby pouze ve vlastní šťávě!
Budete potřebovat
- houby
- sůl
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Nejdříve všechny sklenice sterilizujte – i s víčky.
- Houby očistěte a nakrájejte je na silné plátky.
- Dejte je do hrnce s vroucí vodou a na mírném plameni je zahřívejte 20 minut.
- Pustí šťávu, ve které se budou krásně dusit.
- Houby i se šťávou naskládejte do sterilizovaných sklenic.
- Pokud nepustily dostatek šťávy, můžete sklenice dolít vodou.
- Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
- Vložte do zavařovacího hrnce – skládejte je asi centimetr od sebe.
- Vařte těsně pod bodem varem asi hodinu.
- Poté sklenice vyndejte a nechte vychladnout.
- Druhý den zopakujte, ale bude stačit zavařovat už jen 30 minut.