Jablka si můžete připravit na horší časy i takzvaně na sucho. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept!
Budete potřebovat
- jablka
Postup přípravy
- Jablka umyjte a zbavte nečistot.
- Nakrájejte je na opravdu malé kousíčky nebo je nastrouhejte.
- Jablka nejdříve povařte 2-3 minuty v hrnci s vodou.
- Poté z nich vymačkejte veškerou šťávu.
- Do sklenic je dávejte tak, aby nikde nebyly mezery – vzduchové bubliny, ve sklenici musí být opravdu na těsno – proto jsou lepší jablka strouhané.
- Pořádně zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce.
- Vařte asi 20 minut – jablka si pustí svou šťávu, která jim dopomůže k jejich zavaření.
- Nechte je vychladnout a poté uskladněte v temné a chladné místnosti.