Zavařování jablek na sucho

Zavařování jablek na sucho
Příprava: 15 minut Vaření: 23 minut Počet porcí: 1

Jablka si můžete připravit na horší časy i takzvaně na sucho. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept!

Budete potřebovat

  • jablka

Postup přípravy

  • Jablka umyjte a zbavte nečistot.
  • Nakrájejte je na opravdu malé kousíčky nebo je nastrouhejte.
  • Jablka nejdříve povařte 2-3 minuty v hrnci s vodou.
  • Poté z nich vymačkejte veškerou šťávu.
  • Do sklenic je dávejte tak, aby nikde nebyly mezery – vzduchové bubliny, ve sklenici musí být opravdu na těsno – proto jsou lepší jablka strouhané.
  • Pořádně zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce.
  • Vařte asi 20 minut – jablka si pustí svou šťávu, která jim dopomůže k jejich zavaření.
  • Nechte je vychladnout a poté uskladněte v temné a chladné místnosti.
Čerstvá jablka položená na židli.
zdroj: storey.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.