Jablka si můžete jednoduše zavařit v troubě. Inspirujte se naším receptem!
Budete potřebovat
- jablka
- nálev
- koření (skořice, hřebíček, badyán)
Postup přípravy
- Připravte si velký hrnec nebo misku s okyselenou vodou (přidáním citrónové šťávy nebo kyseliny askorbové).
- Jablka omyjte, oloupejte, zbavte se jádra.
- Pracujte tak, aby oloupané jablko nikdy nezůstalo dlouho mimo vodu, aby nedošlo k zabarvení.
- Nakrájené plátky jablek vložte do velké nádoby.
- Na každé 2 kg jablek v hrnci přidejte 1/2 litru vody.
- Přiveďte k varu a nechte vařit 5 minut.
- Jablka dejte do předem připravených zavařovacích sklenic – sterilizujte je před zavařováním.
- Podle libosti můžete k jablkům přidat například kousek skořice, badyánu nebo hřebíčku.
- Do sklenic doplňte vodu z blanšírování – pokud je jí málo, můžete dolét vroucí vodou.
- Sklenice uzavřete víčky a vložte je do hlubokého plechu – vyložte plech utěrkou.
- Sklenice podlijte vodou a vložte plech do trouby na 20 minut.
- Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte do dalšího dne vychladnout.
Máme pro vás vynikající recepty na štrúdl! Užijte si sladké i slané varianty.