Zavařování jablek v troubě

Zavařování jablek v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Jablka si můžete jednoduše zavařit v troubě. Inspirujte se naším receptem!

Budete potřebovat

  • jablka
  • nálev
  • koření (skořice, hřebíček, badyán)

Postup přípravy

  • Připravte si velký hrnec nebo misku s okyselenou vodou (přidáním citrónové šťávy nebo kyseliny askorbové).
  • Jablka omyjte, oloupejte, zbavte se jádra.
  • Pracujte tak, aby oloupané jablko nikdy nezůstalo dlouho mimo vodu, aby nedošlo k zabarvení.
  • Nakrájené plátky jablek vložte do velké nádoby.
  • Na každé 2 kg  jablek v hrnci přidejte 1/2 litru vody.
  • Přiveďte k varu a nechte vařit 5 minut.
  • Jablka dejte do předem připravených zavařovacích sklenic – sterilizujte je před zavařováním.
  • Podle libosti můžete k jablkům přidat například kousek skořice, badyánu nebo hřebíčku.
  • Do sklenic doplňte vodu z blanšírování – pokud je jí málo, můžete dolét vroucí vodou.
  • Sklenice uzavřete víčky a vložte je do hlubokého plechu – vyložte plech utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a vložte plech do trouby na 20 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte do dalšího dne vychladnout.
Nakládaná jablka v zavařovacích sklenicích.
zdroj: preservingfoodathome.com

Máme pro vás vynikající recepty na štrúdl! Užijte si sladké i slané varianty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.