Zavařování jader vlašských ořechů

Zavařování jader vlašských ořechů
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Někomu možná přijde zavařování vlašských ořechů (konkrétně jejich jader) velmi netradiční. Ale tento způsob skladování je nejlepší volbou. Zajímavostí však je, že při zavařování jader se nepoužívá voda ani nálev.

Budete potřebovat

  • jádra vlašských ořechů

Postup přípravy

  • Pokud máte to štěstí, že máte ořechy přímo na zahradě, je potřeba nejdříve jádra zbavit skořápky.
  • Jakmile budete mít dostatečné množství, jádra nechte důkladně vysušit – při zavařování musí být opravdu suché.
  • Nachystejte si zavařovací sklenice požadované velikosti a sterilizujte je.
  • Sklenice musí být řádně suché, než jich jádry naplníte.
  • Jádra do sklenic nasypte – sypte po částech a vždy sklenici protřepejte, ať se jich vleze co nejvíce.
  • Víčka na sklenicích pořádně utáhněte a vložte do zavařovacího hrnce.
  • Dolijte do hrnce vodu – pouze do poloviny sklenic.
  • Jakmile dojde k varu, stačí je nechat povařit 10 minut.
  • Po vytažení sklenice obraťte dnem vzhůru a položte na utěrku.
  • Nechte vychladnout a skladujte v temném a chladném místě.
Několik zavařovacích sklenic s vlašskými ořechy.
zdroj: delishably.com

Přidejte své konzervované ořechy například do některého z receptů na ořechovou bábovku k odpolední kávě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.