Zavařování jahod na sucho

Zavařování jahod na sucho

Zavařovat jahody úplně bez vody na sucho nelze – zkazily by se, avšak můžete využít jejich vlastní šťávy.

Budete potřebovat

  • jahody
  • cukr krystal

Postup přípravy

  • Jahody si nejdříve očistěte od stonků a omyjte je ve vodě.
  • Dejte je do většího hrnce a přidejte k nim cukr – množství záleží na vaší požadované sladkosti.
  • Jahody pomalu zahřívejte až k varu, nechte je 2 minuty povařit.
  • Oddělejte je z plamene a nechte je vychladnout.
  • Poté jimi naplňte zavařovací sklenice – předem sterilizované.
  • Utáhněte pořádně víčka a vložte do zavařovacího hrnce do dobu 15 minut při 85 stupních Celsia.
  • Hotové sklenice položte dnem vzhůru na utěrku a nechte vychladnout do dalšího dne.
  • Skladujte v chladné a temné místnosti – jahody snadno podléhají zkáze.
Pokrájené jahody v zavařovacích sklenicích.
zdroj: anitalianinmykitchen.com

Vyzkoušejte i naše sladké recepty na zavařené ostružiny, které vás pohladí na duši i na jazyku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.