Zavařování jahodové guavy – psidia

Zavařování jahodové guavy – psidia

Jahodová guava je díky své nasládlé chuti velmi oblíbené ovoce, které můžete snadno vypěstovat na balkoně. Jelikož jsou plody guavy velmi jemné, vyrábí se z nich džem.

Budete potřebovat

  • 450 g jahodové guavy
  • 350 g cukru krystal
  • vodu
  • pektin

Postup přípravy

  • Do hrnce dejte guavu, vodu, cukr a přiveďte k varu.
  • Vařte pomalu asi hodinu a přidávejte pektin na zahuštění.
  • Nelekněte se – barva se při vaření mění.
  • Chcete-li otestovat, zda je hustota směsi akorát, malé množství směsi dejte na talířek, počkejte jednu minutu a potom po směsi přetáhněte prstem.
  • Pokud vám přetažená část zůstala stejná, je hotovo – pokud mezera zmizí, musíte vařit ještě déle.
  • Nachystejte si zavařovací sklenice podle množství džemu.
  • Horkou směs nalijte do sklenic a pořádně zavíčkujte.
  • Sklenice otočte dnem směrem nahoru a nechte vychladnout.
Jahodová guava ve vodě ve velkém hrnci.
zdroj: caitlynnicholas.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.