Konzervované kozí rohy se zázvorem

Konzervované kozí rohy se zázvorem
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

K masu, sýru nebo jen tak k pivu snad neexistuje lepší doplněk, než jsou kozí rohy. Zavařování vám umožní vytvořit snadno a rychle dobrotu, kterou můžete servírovat nejrůznějšími způsoby. Užijte si radost z domácího zavařování díky jednoduchému postupu, který vám umožní vychutnávat si papričky po celý rok.

Ingredience

  • 300 g kozích rohů
  • voda dle potřeby
  • 200 ml octa
  • 60 g cukru
  • 20 g sůl
  • 1 lžička oleje
  • 3 kuličky černého pepře
  • 1 kulička nového koření
  • ⅓ bobkového listu
  • ¼ lžičky hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky zázvoru

Postup

  • Kozí rohy důkladně omyjte. Najdete-li mezi nimi zkažené části, odstraňte je. Nyní si připravte nálev. Do hrnce nasypte cukr, sůl, vodu a ocet. Směs vařte, dokud se cukr nerozpustí – potrvá to přibližně 4 minuty. 
  • Poté naplňte sterilizovanou sklenici olejem, černým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, hořčičnými semínky a zázvorem. Ten můžete nastrouhat nebo nakrájet na plátky. V každém případě ho nejprve oloupejte.
  • Do sklenice vložte kozí rohy a vše zalijte připraveným nálevem. Následně vložte sklenice do hrnce, jehož dno vyložte čistou utěrkou. Díky tomu zabráníte poskakování sklenic. Položte je do hrnce tak, aby se jejich stěny vzájemně nedotýkaly a zalijte je vodou až po víčka. 
  • Kozí rohy vařte při teplotě vody 85 °C po dobu 30 minut. Poté sklenici vyndejte z hrnce a umístěte ji na ručník víčkem dolů, kde ji nechte volně vychladnout. 
  • Zavařené kozí rohy nechte 14 dní odpočívat. Jen tak dosáhnete té nejlepší chuti. Sklenici skladujte na temném a chladném místě. Po jejím otevření obsah zkonzumujte co nejdříve a uchovávejte ho v lednici.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.