K masu, sýru nebo jen tak k pivu snad neexistuje lepší doplněk, než jsou kozí rohy. Zavařování vám umožní vytvořit snadno a rychle dobrotu, kterou můžete servírovat nejrůznějšími způsoby. Užijte si radost z domácího zavařování díky jednoduchému postupu, který vám umožní vychutnávat si papričky po celý rok.
Ingredience
- 300 g kozích rohů
- voda dle potřeby
- 200 ml octa
- 60 g cukru
- 20 g sůl
- 1 lžička oleje
- 3 kuličky černého pepře
- 1 kulička nového koření
- ⅓ bobkového listu
- ¼ lžičky hořčičných semínek
- 1/2 lžičky zázvoru
Postup
- Kozí rohy důkladně omyjte. Najdete-li mezi nimi zkažené části, odstraňte je. Nyní si připravte nálev. Do hrnce nasypte cukr, sůl, vodu a ocet. Směs vařte, dokud se cukr nerozpustí – potrvá to přibližně 4 minuty.
- Poté naplňte sterilizovanou sklenici olejem, černým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, hořčičnými semínky a zázvorem. Ten můžete nastrouhat nebo nakrájet na plátky. V každém případě ho nejprve oloupejte.
- Do sklenice vložte kozí rohy a vše zalijte připraveným nálevem. Následně vložte sklenice do hrnce, jehož dno vyložte čistou utěrkou. Díky tomu zabráníte poskakování sklenic. Položte je do hrnce tak, aby se jejich stěny vzájemně nedotýkaly a zalijte je vodou až po víčka.
- Kozí rohy vařte při teplotě vody 85 °C po dobu 30 minut. Poté sklenici vyndejte z hrnce a umístěte ji na ručník víčkem dolů, kde ji nechte volně vychladnout.
- Zavařené kozí rohy nechte 14 dní odpočívat. Jen tak dosáhnete té nejlepší chuti. Sklenici skladujte na temném a chladném místě. Po jejím otevření obsah zkonzumujte co nejdříve a uchovávejte ho v lednici.