Lečo nemusí být nutně jen zeleninové. Můžete do něj přidat třeba i svou oblíbenou klobásu. Vyzkoušejte to!
Budete potřebovat
- 1 kg paprik
- 1 kg rajčat
- 500 g cibule
- 400 g klobás
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup přípravy
- Nachystejte si zavařovací sklenice a víčka a sterilizujte je.
- Mezitím si připravte zeleninu – očistěte a omyjte ji a poté nakrájejte na kousky.
- Do velkého hrnce vložte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli.
- Lehce ji orestujte a přidejte k ní nakrájenou klobásu, papriky a rajčata.
- Chvilku povařte, přikryjte pokličkou a duste do měkka.
- Ochucujte solí a pepřem – podle vaší chuti.
- Do připravených sklenic vložte hotovou směs a zavíčkujte.
- Sklenice naskládejte 1 centimetr od sebe do zavařovacího hrnce a podlijte vodou.
- Vařte 20 minut na 85 stupňů.
- Sklenice přetočte víčkem dolů a nechte vychladnout.
- Nakonec je uskladněte tak, jak jste zvyklí.