Zavařování leča s klobásou

Zavařování leča s klobásou

Lečo nemusí být nutně jen zeleninové. Můžete do něj přidat třeba i svou oblíbenou klobásu. Vyzkoušejte to!

Budete potřebovat

  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 500 g cibule
  • 400 g klobás
  • sůl
  • pepř
  • sádlo

Postup přípravy

  • Nachystejte si zavařovací sklenice a víčka a sterilizujte je.
  • Mezitím si připravte zeleninu – očistěte a omyjte ji a poté nakrájejte na kousky.
  • Do velkého hrnce vložte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli.
  • Lehce ji orestujte a přidejte k ní nakrá­jenou klobásu, papriky a rajčata.
  • Chvilku povařte, přikryjte pokličkou a duste do měkka.
  • Ochucujte solí a pepřem – podle vaší chuti.
  • Do připravených sklenic vložte hotovou směs a zavíčkujte.
  • Sklenice naskládejte 1 centimetr od sebe do zavařovacího hrnce a podlijte vodou.
  • Vařte 20 minut na 85 stupňů.
  • Sklenice přetočte víčkem dolů a nechte vychladnout.
  • Nakonec je uskladněte tak, jak jste zvyklí.
Nakládané lečo v zavařovací sklenici.
zdroj: amishamerica.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.